Opel-sivustolle Nissan-sivustolle Subaru Ford-sivustolle
Ford. Subaru. Nissan. Opel.
 
Levorannan autoliike.
 
  • Automaattivaihteisto Kugan 1.5 TDCi etuvetomalleihin NYT VAIN 990 € Automaattivaihteisto Kugan 1.5 TDCi etuvetomalleihin NYT VAIN 990 € Automaattivaihteisto Kugan 1.5 TDCi etuvetomalleihin NYT VAIN 990 € Automaattivaihteisto Kugan 1.5 TDCi etuvetomalleihin NYT VAIN 990 €
  • Edulliseen pakettihintaan, kattavasti varusteltu Ford Focus Levoranta Special Edulliseen pakettihintaan, kattavasti varusteltu Ford Focus Levoranta Special Edulliseen pakettihintaan, kattavasti varusteltu Ford Focus Levoranta Special Edulliseen pakettihintaan, kattavasti varusteltu Ford Focus Levoranta Special
  • Ford EDGE heti ajoon erikoistarjoushinnalla ja edullisella rahoituksella! Ford EDGE heti ajoon erikoistarjoushinnalla ja edullisella rahoituksella! Ford EDGE heti ajoon erikoistarjoushinnalla ja edullisella rahoituksella! Ford EDGE heti ajoon erikoistarjoushinnalla ja edullisella rahoituksella!
  • Uusi Nissan Qashqai - Lupa odottaa enemmän Uusi Nissan Qashqai - Lupa odottaa enemmän Uusi Nissan Qashqai - Lupa odottaa enemmän Uusi Nissan Qashqai - Lupa odottaa enemmän
  • Uusi Opel edullisella rahoituksella: kiinteä korko 0% Uusi Opel edullisella rahoituksella: kiinteä korko 0% Uusi Opel edullisella rahoituksella: kiinteä korko 0% Uusi Opel edullisella rahoituksella: kiinteä korko 0%
  • 0% kiinteä korko Opel hyötyajoneuvoihin 0% kiinteä korko Opel hyötyajoneuvoihin 0% kiinteä korko Opel hyötyajoneuvoihin 0% kiinteä korko Opel hyötyajoneuvoihin
  • Uudet Nissanit Levorannan tapaan - etusi jopa yli 4 400 € Uudet Nissanit Levorannan tapaan - etusi jopa yli 4 400 € Uudet Nissanit Levorannan tapaan - etusi jopa yli 4 400 € Uudet Nissanit Levorannan tapaan - etusi jopa yli 4 400 €
  • Ensiesittelyssä täysin uusi Ford Fiesta Ensiesittelyssä täysin uusi Ford Fiesta Ensiesittelyssä täysin uusi Ford Fiesta Ensiesittelyssä täysin uusi Ford Fiesta
  • Markkinoiden pisin takuu uuteen Transitiin! Markkinoiden pisin takuu uuteen Transitiin! Markkinoiden pisin takuu uuteen Transitiin! Markkinoiden pisin takuu uuteen Transitiin!
  • Levoranta soittaa selvät sävelet – alle 11.00 € vaihtoautot 0% rahoituksella Levoranta soittaa selvät sävelet – alle 11.00 € vaihtoautot 0% rahoituksella Levoranta soittaa selvät sävelet – alle 11.00 € vaihtoautot 0% rahoituksella Levoranta soittaa selvät sävelet – alle 11.00 € vaihtoautot 0% rahoituksella

Ajankohtaista

Opelilta kuumia uutuuksia Frankfurtin autonäyttelyssä

Opel julkisti Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä, että lokakuussa Suomessa ensiesittelyyn saapuvasta Grandland X:stä tulee Opelin ensimmäinen ladattava hydridi. Opel esitteli näyttelyssä kolme uutuusmallia: tilavan kaupunkimaasturin Opel Grandland X:n, sporttisen Insignia GSi:n ja tyylikkään Insignia Country Tourerin.

Katso kuvat Levorannan Facebookista!

Opel Grandland X

Yksi Opelin tärkeimmistä uutuuksista on X-perheen uusin jäsen, kaupunkimaasturi Grandland X. Huippuluokan teknologiaalla höystetty uutuus tarjoaa runsaat tilat viidelle hengelle ja heidän matkatavaroilleen. Grandland X:n uskotaan nousevan todelliseksi haastajaksi kasvavassa kaupunkimaasturien segmentissä. Sen kattavaan varusteluun kuuluu muun muassa kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä, etutörmäyksen varoitus ja hätäjarrutus jalankulkijan tunnistuksella sekä 360 asteen näkymän tarjoava kamera. AGR-sertifioidut ergonomiset etuistuimet, lämmitettävä ohjauspyörä ja jalan heilautuksella avautuva ja sulkeutuva takaluukku lisäävät mukavuutta.

Opel Insignia Gsi

Toinen Frankfurin näyttelyn uutuusmalli on Opel Insignia GSi. Jäykkäalustaisen uutuuden vakiovarusteluun kuuluva FlexRide-alusta mukautuu ajotyyliin ja tieolosuhteisiin sekunnin murto-osassa. Älykkäällä voimanjaolla varustetun nelivetojärjestelmän ansiosta GSi ohjaus on täsmällisempi ja se tarjoaa huipputason voiman tunnetta ja pitoa. Uusi 8-vaihteinen automaattivaihteisto on luokkansa nopeimpia vaihtamaan. 2.0-litrainen turbo, keveys ja alhainen painopiste saavat aikaan sen, että auto on erittäin tasapainoinen. Uudella GSi:llä on kellotettu Nürburgringin Nordschleifella selvästi parempia kierrosaikoja kuin edellisen sukupolven tehokkaammalla Insignia OPC:llä.

Opel Insignia Country Tourer

Kolmas Frankfurtin uutuus on uusi Opel Insignia Country Tourer – täydellinen vaihtoehto niille, jotka haluavat näyttävän, käytännöllisen ja maastokelpoisen farmarimallin. Siinä on perusmalliin verrattuna 20 mm enemmän maavaraa ja Twinster-nelivetojärjestelmä älykkäällä voimanjaolla.

Pelimiehillä punamustat autot

Vammalan Lentopallon pelimiehet kurvaavat uuteen kauteen punamustilla uusilla Ford Fiestoilla. Kuvassa vasemmalta Markus Kaurto, Urpo Sivula, Olli Kunnari, Mikko Esko, Florian Ringseis, Jacob Guymer ja Peetu Mäkinen. Mestareiden liigaan osallistuva Vammalan Lentopallo pelaa kansainväliset ottelut nimellä FordStore Levoranta Sastamala.

VaLePan liigakausi käynnistyy kotiottelulla syyskuun 23. päivä, kun pukkipaitojen kotiluolaan vaappuu Vantaa Ducks. Maailmanluokan pelaajien tähdittämä joukkue on kauden alkaessa kovassa iskussa ja pohjalla on turnausvoitto Würth Cupista Tartosta.

Joukkue täydentyy vielä lokakuussa, kun viime kaudella isoissa peleissä loistanut keskitorjuja Tommy Carmody palaa Sastamalaan. Tommy on ollut koko kesän mukana USA:n lentopallomaajoukkueen matkassa. Sieltä mies vapautuu VaLePan käyttöön vasta lokakuun alkupuolella.

Euroopan Mestarien Liigassa VaLePa pääsi suoraan kolmannelle kierrokselle ja vastaan asettuu tsekkiläinen Jihostroj Ceske Budejovice. Ottelut pelataan kuten CEV Cupissa, kaksiosaisen ottelusarjan voittaja etenee seuraavalle kierrokselle. Ensimmäinen ottelu pelataan kotipelinä Vexve areenalla 8. marraskuuta.

Joukkueen päävalmentaja Sami Kurttila on varsin innostunut pääsystä Mestarien liigaan.
– Tavoitteena on tehdä suomalaista lentopallohistoriaa ja olla ensimmäinen miesten joukkue lohkovaiheessa. Pelaajille tämä on hieno mahdollisuus ja vetovoimatekijä.

Uusi Fiesta on kokoluokkansa hienostunein

Fiestan uusi sukupolvi edustaa kattavinta ja monipuolisinta valikoimaa automallin 40-vuotisen historian aikana.Täysin uudessa Fiestassa on enemmän kuljettajaa avustavaa tekniikkaa kuin missään Euroopassasarjatuotannossa valmistettavassa pienikokoisessa autossa.

Uudesta Ford Fiestasta on saatavilla neljä erilaista versiota heti sen tullessa myyntiin. Ne ovat tyylikäs Fiesta Titanium, Ford Performance -mallien inspiroima Fiesta ST-Line, ylellinen Fiesta Vignale ja Fiesta Trend. Crossover-malli Fiesta Active sekä täysin uusi 200-hevosvoimainen Fiesta ST tulevat myyntiin ensi vuonna. Kolmi- ja viisioviset Fiesta-mallit ovat erittäin laadukkaita ja hienostuneita: tyylikäs ulkoasu ja mullistavat sisätilat tarjoavat enemmän personointivaihtoehtoja kuin koskaan aiemmin. Lisäksi Ford on entisestään parantanut Fiestan ajamisen hauskuutta.

Uudessa Ford Fiestassa on ennennäkemätön kattaus kuljettajaa avustavia ominaisuuksia. Näistä yksi on paranneltu, jalankulkijoita suojaava järjestelmä, joka näkee antureiden avulla jopa 130 metrin päähän ja voi auttaa estämään törmäyksiä nyt ensi kertaa myös pimeällä. Lisäksi Fiestassa on ensimmäinen aktiivinen pysäköintiavustin, joka tarvittaessa jarruttaa autoa ja estää törmäyksiä hands-free -pysäköinnin aikana.

Fiesta on Fordin ensimmäinen auto, jossa on premium-tason B&O PLAY -äänentoistojärjestelmä. Lisäksi Fiestaan saa nyt ensi kertaa avattavan panorama-lasikaton. Auton SYNC 3 -viihdejärjestelmää voi käyttää jopa 8 tuuman kokoisilta kosketusnäytöiltä, jonka myötä keskikonsolin nappuloiden määrä on lähes puolittunut.

Moottorivaihtoehtoihin kuuluu Fordin moninkertaisesti palkittu 1.0 litran EcoBoost-bensiinimoottori, joka tuottaa jopa 140 hevosvoiman tehot, ja 120-hevosvoimainen 1.5 litran TDCi-dieselmoottori, joka on ensimmäinen Fiestaan saatava tehokas diesel. Ford odottaa Fiestan CO2-päästöjen olevan alimmillaan 82 g/km ja polttoaineenkulutuksen 3,2 l/100 km yhdessä täysin uuden kuusinopeuksisen vaihteiston kanssa.

Korkealuokkaisia yksityiskohtia

Täysin uusi Fiesta on aiempaa korkealaatuisempi parannellun varustelun, innovatiivisen suunnittelutyön ja hienostuneen muotoilun ansiosta. Fiestassa on ensi kertaa avattava, täyspitkä panorama-lasikatto, joka koostuu kahdesta lähes autonlevyisestä, tummennetusta ja karkaistusta lasipaneelista.

Ulkoasun viimeistely luo aiempaa hienostuneemman vaikutelman. Pysäköintianturit on nyt asennettu samaan tasoon koripaneelien kanssa, tuulilasin pesusuuttimet on piilotettu konepellin reunan alle, takavaloissa ja takapaneelissa ei ole näkyviä ruuveja, ja katto- ja takaluukkupaneelien välisen aukon kokoa on pienennetty 30 prosentilla.

Tasaiset, saumattomat pinnat ulottuvat myös Fiestan sisätiloihin. Yksiosainen keskikonsoli yhdistyy hienovaraisesti alempaan kojelautaan ja luo näin sopusointuisemman tuntuman. Lattiassa ei ole näkyviä kiinnityksiä. Sisätiloissa on alan korkealaatuisimmat päällysteet, joita on käytetty myös monimutkaisilla kolmiulotteisilla pinnoilla.

Fiesta-malliston istuin- ja mattomateriaaleja testattiin Fordin uusitussa materiaalilaboratoriossa Duntonissa, Isossa-Britanniassa. Istuinten pielukset käyvät läpi 60 000 koestusjaksoa kestävyyden varmistamiseksi. Värien kestävyyttä testataan sääkaapissa ja esimerkiksi nahkaverhoilun tulee kestää kahvia ja farkkukankaan väriä.

Matkustamon hiljaisuus on luokan parasta tasoa. Sisätilojen melutaso nopeudessa 100 km/h on 7 prosenttia alhaisempi kuin nykyisessä Fiestassa. Jäykempi korirakenne, hiljaisempi ja värinättömämpi moottori, tiiviimpi ääneneristys ja akustinen tuulilasi tekevät ajo- ja matkustuskokemuksesta aiempaa miellyttävämmän.

Asiakaspalautteen ansiosta Fiestassa on nyt 13 prosenttia laajemmalta alalta pyyhkivät tuulilasinpyyhkijät sekä ovet, joiden sulkeminen vaatii 20 prosenttia vähemmän voimaa. Ovien reunasuojukset tulevat esiin auton ovia avattaessa ja estävät maalin ja korin kolhiintumisen sekä auttavat kuljettajaa ahtaissa pysäköintipaikoissa.

Fordilla on kiinnitetty paljon huomiota elementteihin ja ominaisuuksiin, jotka asiakkaat huomaavat sitä tajuamatta – aina paneeliaukoista polkimien tuntuun. Fiesta on yksi yleisimpiä näkyjä teillä, ja Fordin tavoitteena oli luoda auto, joka saa aina ihailevan katseen.

Painava kaasujalka ja paljon asiaa kavereille

Suomalaisilla nuorilla on painava kaasujalka ja paljon asiaa kavereille ajon aikana. Suomalaisten nuorten ajotapoja luotaavan tutkimuksen mukaan 70 % vastaajista on ainakin joskus ajanut tietoisesti ylinopeutta. Lähes yhtä moni on käyttänyt älypuhelinta ilman hands-freetä.

Fordin teettämän tutkimuksen mukaan ylivoimaisesti eniten ajon aikana puhutaan puhelimessa, lähes puolet on myös lähettänyt teksti- tai muita viestejä. Puhelimen käyttö ajon aikana ja tietoinen ylinopeus olivat yleisempiä päivittäin autoa ajavien vastauksissa. 11 % ilmoitti ajaneensa tietoisesti ylinopeutta usein, 31 % silloin tällöin.

Miehet käyttävät ajaessaan hieman naisia useammin älypuhelinta ilman hands-freetä. Vastaajista 71 % on soittanut itse tai vastaanottanut puheluita ilman hands-freetä. Joka toinen älypuhelinta ajaessaan käyttänyt on näpytellyt viestejä. Some-päivityksiä tekee tai lukee 8 % vastaajista. Älypuhelimen käyttö on aiheuttanut 8 %:lle vastaajista useita vaaratilanteita viimeisen vuoden aikana.

– Varmuutta ajamiseen saa vain ajamalla. Huolestuttavaa on kuitenkin se, että esimerkiksi älypuhelinta käytetään todella paljon ajon aikana ilman hands-freetä, kertoo Suomen Fordin toimitusjohtaja Hannu Pärssinen.

Nuorten autoilijoiden liikennekäyttäytymistä ja asenteita selvittäneestä kyselyyn vastasi 403 18–29-vuotiasta autoilijaa, ja sen toteutti Fordin toimeksiannosta YouGov Finland.

Lisävarmuutta auton käsittelyyn

Nuorille, kokemattomille kuljettajille tarkoitettu Ford Driving Skills for Life -ajotapahtuma järjestetään syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Helsingissä. Messukeskuksen pysäköintialueelle rakennettavalla testiradalla on mahdollista päästä harjoittelemaan esimerkiksi auton käsittelyä yllättävän esteen tullessa tielle.

Neljän tunnin koulutuskokonaisuuteen sisältyy myös käytännön esimerkkejä esimerkiksi älypuhelimen käytön vaikutuksesta auton käsittelyyn, mahdollisista vaaratilanteista ja nopeuden hallinnasta. Molempina päivinä on aamu- ja iltapäiväryhmät.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettyyn tapahtumaan osallistui lähes 180 kuljettajaa. Tapahtuman koeajoradalla on mahdollista harjoitella ammattilaisen kanssa auton hallintaa erilaisissa tilanteissa. Osallistumista ei ole rajoitettu iän mukaan vaan kaikki, jotka haluavat lisäharjoitusta ajamiseen, ovat tervetulleita.

Ilmoittaudu mukaan ajotapahtumaan

Levorannan Autoliike Oy

Sastamala
Kauppakaari 10
Ford Store
 

Automyynti
p. 03-512 7710
Huolto
p. 03-512 7720

Sastamala
Kauppakaari 10
Opel- ja Nissan-myymälä

Automyynti
p. 03-512 7710

Huolto
p. 03-512 7745

Tampere
Nuutisarankatu 35
 
 

Automyynti
p. 03-512 7750
Huolto
p. 03-512 7760

Rauma
Metallitie 1
 
 

Automyynti
p. 03-512 7770
Huolto
p. 010-321 9580