Ford.fi Levorannan etusivulle
Levorannan autoliike.
 
 • Uudistettu Mustang nyt myynnissä Levorannassa Uudistettu Mustang nyt myynnissä Levorannassa Uudistettu Mustang nyt myynnissä Levorannassa Uudistettu Mustang nyt myynnissä Levorannassa
 • Ford Hyötyajoneuvot aina edullisella rahoituksella Ford Hyötyajoneuvot aina edullisella rahoituksella Ford Hyötyajoneuvot aina edullisella rahoituksella Ford Hyötyajoneuvot aina edullisella rahoituksella
 • Jättierä Ford-hyötyajoneuvoja heti ajoon Jättierä Ford-hyötyajoneuvoja heti ajoon Jättierä Ford-hyötyajoneuvoja heti ajoon Jättierä Ford-hyötyajoneuvoja heti ajoon
 • Täydellisesti varusteltu neliveto Täydellisesti varusteltu neliveto Täydellisesti varusteltu neliveto Täydellisesti varusteltu neliveto
 • Ford EDGE parhaalla Vignale-varustetasolla heti ajoon Ford EDGE parhaalla Vignale-varustetasolla heti ajoon Ford EDGE parhaalla Vignale-varustetasolla heti ajoon Ford EDGE parhaalla Vignale-varustetasolla heti ajoon
 • Täysin uusi Ford Focus nyt ennakkomyynnissä Levorannassa Täysin uusi Ford Focus nyt ennakkomyynnissä Levorannassa Täysin uusi Ford Focus nyt ennakkomyynnissä Levorannassa Täysin uusi Ford Focus nyt ennakkomyynnissä Levorannassa
 • Täysin uusi Ford Fiesta alk. 179 €/kk Täysin uusi Ford Fiesta alk. 179 €/kk Täysin uusi Ford Fiesta alk. 179 €/kk Täysin uusi Ford Fiesta alk. 179 €/kk
 • Ensiesittelyssä Uusi Transit Custom Täydellinen kumppani työpäivääsi Ensiesittelyssä Uusi Transit Custom Täydellinen kumppani työpäivääsi Ensiesittelyssä Uusi Transit Custom Täydellinen kumppani työpäivääsi Ensiesittelyssä Uusi Transit Custom Täydellinen kumppani työpäivääsi
 • Ford EcoSport - hyödynnä varuste-etu Ford EcoSport - hyödynnä varuste-etu Ford EcoSport - hyödynnä varuste-etu Ford EcoSport - hyödynnä varuste-etu

Ajankohtaista

Tuomisten Focuksella takana kohta puoli miljoonaa

Sastamalalainen Jukka Tuominen osti Levorannasta uuden Ford Focuksen toukokuussa 2005. Nyt yhteistä taivalta on takana yli 13 vuotta ja 470 000 kilometriä. Tuominen miettii haastattelun alkaessa, että kovin jännittävää juttua ei ole tarjolla, sillä suuria yllätyksiä tai jännittäviä käänteitä ei ole kerrottavana. Juuri siksi tarina onkin mielenkiintoinen.

Tuominen kertoo olleensa hankkimassa pitkäikäistä autoa. Autoa ei hankittu vain muutamaksi vuodeksi vaan jäljellä olevien työvuosien jälkeenkin auton piti riittää eläkepäivien ajoihin. Siksi valinta kohdistui juuri uuteen autoon. Aiemmin perheellä oli ollut useampia Volvoja. Merkki löytyi vuonna 74, kun Jukka oli Tanskassa töissä. Tarkan harkinnan perusteella auto vaihtui Focukseen.

– Ajattelin, että Sastamalassa Levoranta ja Ford ovat lähellä ja myös huoltopuoli hoituu täältä. Meillä on kolme lasta, jotka olivat jo muuttaneet pois, jolloin auton ei enää tarvinnut olla niin suuri. Focuksen kokoinen auto on riittävä, kun Ritvan kanssa ajetaan kahdestaan. Ajettelimme myös, että emme aja kovin pitkiä matkoja, jolloin Focus on myöskin ihan riittävä. Se on toinen asia, onko siinä lopulta käynyt niin, kun kilometrejä on kertynyt tämänkin verran, Jukka kuvaa auton valintaa.

Jukka työskenteli Teknikumilla, jossa hänen vastuulleen kuului myös toimintoja yhtiön Keravan-tehtaalla. Työmatkojen vuoksi auton matkamittariin kertyi vuodessa 37–39 000 kilometriä, mutta eivät ajomatkat paljoa vähentyneet eläkkeelläkään. Mynämäen kesäpaikassa Tuomiset käyvät ahkerasti, samoin lasten luona Tampereella, Salossa ja Rovaniemellä. Jukka laskee Focuksella ajetun keskimäärin joka vuosi 36 800 kilometriä.

– Kyllä siinä on aika monta tuntia saanut istua autossa. Kun Ritvalla ei ole ajokorttia, minä olen ne kilometrit etupäässä siihen ajanut. Lapsista Toni ja Jari ovat ajaneet sillä vähän, mutta etupäässä minä olen ollut kuskin paikalla. Oma osuus taitaa olla aika lähellä 98 prosenttia. Monella tavalla auto on tullut tutuksi, myös auton äänet. Autosta oppii heti kuulemaan, mikä on normaali ääni ja mikä poikkeavaa, Jukka puntaroi.

Tarkka huolto tuo jatkuvuutta

Hieman yllätyksellisesti Tuomisten Focs on bensiinimoottorinen. Aiemmat hyvät kokemukset ja tottumus ohjasivat valintaa myös Focuksen kohdalla. Jukka kertoo kulutuksen pysyneen maltillisessa 7 litran tuntumassa. Vuodet ja kilometrit ovat sujuneet ilman suurempia yllätyksiä. Kerran auton kojetaulussa alkoivat likimain kaikki valot vilkkua yhtäaikaa, mikä tiesi mittariston vaihtamista. Toisen kerran auto alkoi Rovaniemen-matkalla vuotaa jäähdytysnestettä. Paikallisen ensiavun jälkeen Focus pääsi Levorantaan tuttuun huoltoon.

– Lopulta autossa on ollut yllättävän vähän vikoja. Varmasti vaikutusta on sillä, että ihan alusta lähtien huoltoväli on ollut 20 000 kilometriä ja huollot on aina tehty. Jotta autolla on jatkuvuutta, on tärkeää pitää huoltovälit säännöillisinä. Vaikka välillä miettii, onko kaikki ihan tarpeellista, jälkikäteen näkee että sillä on kyllä ollut merkitystä. Siksikin on tärkeää pitää huolta jatkuvuudesta, että itse en pysty autoa korjaamaan, jos vaikka moottorille sattuu jotakin, Jukka pohtii.

Tuomisten Focus on huollettu säännöllisesti Levorannassa. Mittariin kertyneillä ajomäärillä huollossa on käyty pari kertaa vuodessa. Tuomisen mukaan yhteistyö huollon kanssa on sujunut moitteetta ja huoltoon pystyy luottamaan täysin. Jos itse ei muista, mitä on tehty ja mitä korjauksia on tulossa, huollosta löytyvät tarkat muistiinpanot auton historiasta.

– Kun miettii, että tuommoinen määrä kilometrejä on takana ilman mitään suurempaa, mikä olisi painunut mieleen, on mennyt aika hyvin. Focus on mennyt hyvin metsäteillä ja isoilla teillä. Auto hankittiin, kun pisteestä A pitää päästä pisteeseen B. Sillä pitää saada hoidettua ne päivittäiset asiat ja sen se on hoitanut hyvin, Jukka summaa.

Keltanokkia liikenteessä

Elokuu ja koulujen alkaminen näkyvät liikenteessä, kun ekaluokkalaiset suuntaavat koulutielle. Ensimmäisten koulupäivien aikana poliisi valvoo tehostetusti liikennettä etenkin koulujen lähistöllä, mutta aivan yhtä tarkkana on syytä olla joka päivä. Koulutien turvallisuus on aikuisen vastuulla.

Liikenneturvan teettämän kyselyn mukaan koulumatkat taitetaan useinmiten kävellen. Neljä viidestä lapsesta kulki kävellen kouluun edes joskus. Myös polkupyörä on suosittu kulkine koulumatkalla, sillä seitsemän kymmenestä kertoi polkevansa pyörällä kouluun usein tai joskus.

Kun lapsilta kysyttiin, miten aikuiset voisivat paremmin huomioida lapsia liikenteessä, vastauksissa nousivat esiin muun muassa ympäristön tarkkaavaisempi seuraaminen ja hitaampi ajonopeus sekä erityisesti huoli puhelimen käyttämisestä ajon aikana.

Vanhempien kyselyssä ilmaisemat huolenaiheet lasten liikenneturvallisuudesta liittyivät etupäässä autoilevien toimintaan. Huolien huipulta löytyivät piittaamattomuus, rattijuopumus, tarkkaamattomuus tai muu havaintovirhe, ylinopeus ja suojateiden tai liikennevalojen kunnioittamattomuus.

– Lapsen valmiudet liikkua liikenteessä itsenäisesti kehittyvät vähitellen harjaantumisen kautta. Liikennesääntöjä noudattavat aikuiset ja selkeät liikennejärjestelyt ovat ehdoton edellytys koulutien turvallisuudelle. On olennaista, ettei lapsen tarvitse pelätä koulumatkalle lähtöä aikuisten arvaamattomuuden takia, Liikenneturvan yhteyspäällikkö Petri Niska painottaa.

Liikenneturva muistuttaa, että koulumatka on lapselle tie itsenäiseen liikkumiseen. Koululaisen liikennetiedot ja -taidot karttuvat vähitellen kokemuksen myötä, seuraamalla aikuisten esimerkkiä ja harjoittelemalla itse.

Onnea kesäkilpailun voittajalle!

Levorannan heinäkuun arvonnassa Matkapoikien 500€ matkalahjakortin voitti Raija-Leena Turunen Tampereelta. Paljon onnea ja mukavia matkoja voittajalle! Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Arvonnan suorittivat mallikkaasti automyyjä Otto Suomalainen ja markkinoinnin kesäharjoittelija Ville Kursi.

Tapsan tahdit kruunaa Mustang-kiertueen

Levorannan ja Sun radion kesäkiertue saa kruununsa Nokialla Tapsan tahdeilla perjantaina 3. elokuuta. Suomen suurimmasta Ford Storesta mukana on uusi Mustang sekä Maunu Hujo, Sunin suoraa radio-ohjelmaa Tahdeilta juontaa tähtitoimittaja Kaisu Lämsä. Tahteja vietetään aivan Nokian keskustassa Pirkkalaistorilla.

Mustang-kesäkiertue on reissanut Ylöjärven Räikkä raikaa -tapahtumassa, Ikaalisissa Sata-Häme soi -tapahtumassa, Lempäälässä Kuokkalankosken markkinoilla sekä viimeksi Valkeakosken Työväen Musiikkijuhlilla. Kiertue päättyy Nokialle, Tapio Rautavaaran synnyinmaisemiin.

Tapsan tahteja tähdittävät tänäkin vuonna keikkalavojen kirkkaimmat nimet. Tahtien avajaistapahtumassa julkistetaan 17. Iskelmä-Finlandian saaja. Julkistuksen jälkeen yleisöä viihdyttää Nokia Big Band solistinaan viime vuoden Iskelmä-Finlandia -palkittu Markku Aro. Perjantaina Tahtiteltan illassa esiintyvät Vicky Rosti sekä Jenni Vartiainen, lauantaina nautitaan Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin sekä Juha Tapion konserteista.

Tule mukaan tunnelmaan Pirkkalaistorille tai nauti ohjelmasta radion välityksellä.

Kesäkiertuetta voit seurata Radio Sunin Facebookissa
Kuuntele radiota netissä Radio Sunin kotisivuilla

Huollon kautta turvallisille kesämatkoille

Levorannan jälkimarkkinointipäällikkö Kari Forsberg listaa neljä tärkeää asiaa, jotka autoilijan on syytä muistaa kesän helteillä, jotta matkalla voidaan välttyä ikäviltä yllätyksiltä. Kuuma kesä koettelee paitsi matkustajia, myös tekniikkaa. Kun määräaikaishuollot on tehty, ilmastointi huollettu, renkaat kunnossa ja tuulilasi puhdas ja ehjä, matkaan on paljon turvallisempi lähteä.

Forsberg muistuttaa, että huollon ajaksi Levorannasta saa sijaisauton Pirkanmaan edullisimpaan hintaan, vain 19 euroa vuorokaudelta. Lisäksi huollon voi maksaa aina laskulla tai edullisella rahoituksella.

Kylmäkone vaatii huoltoa

– Ilmastointilaite olisi hyvä huollattaa kolmen-neljän vuoden välein. Varsinaista huoltoväliä ilmastoinnilla ei ole, mutta kuumalla kelillä ilmastoinnin ongelmat on helppo havaita. Ilmastointi on semmoinen, että se lopettaa toimintansa jos kylmäaine on vähissä eikä lähde käyntiin lainkaan, Forsberg selventää.

Huollon yhteydessä kylmäaine vaihdetaan uuteen ja järjestelmään lisätään väriaine, joka ilmaisee jos ilmastointiin tulee vuoto. Mukavuuden kannalta parasta olisi huollattaa ilmastointi jo keväällä ennen helteiden alkamista, mutta Forsberg lohduttaa, että kesälläkin kylmäkone saadaan huollossa työn alle parin päivän kuluessa.

Muista määräaikaishuolto

Määräaikaishuollossa tarkistetaan auton perustoiminnot, esimerkiksi nesteiden määrät ja laatu. Huolletulla autolla kesän ajot sujuvat luotettavasti, kun auton kunto on varmistettu ja mahdolliset lähestyvät viat on saatu korjattua. Forsberg muistuttaa, että merkkihuoltomme tekevät paljon valmistajien tehdaskampanjoita normaalien määräaikaishuoltojen yhteydessä. Kaikkiin kampanjoihin ei tule erillistä kutsua vaan ne tehdään huollon yhteydessä.

– Monta työtä jää tekemättä, jos vain vaihtaa öljyt itse. Tehdaskampanjoiden lisäksi jää tekemättä myös sähköinen huoltokirja, sillä kumpaakaan ei pysty kotikonstein tai tarvikeliikkeissä tekemään. Merkkikorjaamo täyttää tarvittavat merkinnät maahantuojille, jolloin auton takuu pysyy voimassa. Hyvin huollettu auto pitää paremmin arvonsa, kun seuraavan kerran autoa ollaan vaihtamassa. Säännöllinen huolto on entistä tärkeämpää, kun huoltovälit ovat pidentyneet jopa kahteen vuoteen, Forsberg korostaa.

Kunnolliset renkaat ja oikeat paineet

Hyväkuntoiset renkaat ovat ihan yhtä tärkeät kesällä kuin talven liukkailla ja oikeat rengaspaineet säästävät polttoainetta sekä lisäävät renkaan kilometrejä. Talvirenkaiden kunnosta puhutaan paljon, mutta samat asiat koskevat myös kesärenkaita. Viimeistään syksyn sateilla riittivät kulutuspinnat pitävät vesiliirron loitolla.

– Renkaiden kulutuspintaa ja paineita kannattaa seurata. Kuuma keli nostaa rengaspainetta, samoin runsas kuorma. Jos näillä keleillä ajaa pidempiä matkaa, paineita kannattaa seurata, että renkaat kestävät ja kuluvat tasaisesti, Forsberg vinkkaa.

Puhdasta ja ehjää eteen

Ennen pidemmälle matkalle lähtöä on hyvä tarkistaa, että pissapojassa on riittävästi nestettä. Forsberg muistuttaa ehjän ja puhtaan tuulilasin tärkeydestä, etenkin kun kesällä auringonpaistetta ja säteitä tulee sieltä täältä. Särö väärässä paikassa voi haitata näkemistä pahasti, kun halkeamasta taittuva valo osuu silmiin.

– Moni ajoittaa kesällä ajot siihen aikaan, kun aurinko paistaa matalalta eikä ole niin kuuma: aikaisin aamulla ja myöhään illalla. Työmatkat varsinkin osuvat hankalimpaan aikaan, Forsberg korostaa.

Levorannan Autoliike Oy

Sastamala
Kauppakaari 10

Automyynti p. 03-512 7710
Huolto p. 03-512 7720

Rauma
Metallitie 1

Automyynti p. 03-512 7770
Huolto p. 010-321 9580