Levorannan autoliike.
 
Nissan
 
 • NISSAN QASHQAI ER VAIN 21 990 NISSAN QASHQAI ER VAIN 21 990 NISSAN QASHQAI ER VAIN 21 990 NISSAN QASHQAI ER VAIN 21 990
 • Ainutlaatuinen Nissan Qashqai Levoranta 90 -juhlamalli Ainutlaatuinen Nissan Qashqai Levoranta 90 -juhlamalli Ainutlaatuinen Nissan Qashqai Levoranta 90 -juhlamalli Ainutlaatuinen Nissan Qashqai Levoranta 90 -juhlamalli
 • KOKO NISSAN-MALLISTO 0,99% RAHOITUKSELLA KOKO NISSAN-MALLISTO 0,99% RAHOITUKSELLA KOKO NISSAN-MALLISTO 0,99% RAHOITUKSELLA KOKO NISSAN-MALLISTO 0,99% RAHOITUKSELLA
 • Shkauto nissan Leaf vain 35 270 Shkauto nissan Leaf vain 35 270 Shkauto nissan Leaf vain 35 270 Shkauto nissan Leaf vain 35 270
 • NISSAN QASHQAIN OSTAJALLE AUTOMAATTIVAIHTEISTO 0 NISSAN QASHQAIN OSTAJALLE AUTOMAATTIVAIHTEISTO 0 NISSAN QASHQAIN OSTAJALLE AUTOMAATTIVAIHTEISTO 0 NISSAN QASHQAIN OSTAJALLE AUTOMAATTIVAIHTEISTO 0
 • Nissan X-Trail 0,5 % korolla ilman kuluja Nissan X-Trail 0,5 % korolla ilman kuluja Nissan X-Trail 0,5 % korolla ilman kuluja Nissan X-Trail 0,5 % korolla ilman kuluja
 • Nissan Micra huippurahoituksella 149 /kk Nissan Micra huippurahoituksella 149 /kk Nissan Micra huippurahoituksella 149 /kk Nissan Micra huippurahoituksella 149 /kk
 • Nissan Navara N-Guard Nissan Navara N-Guard Nissan Navara N-Guard Nissan Navara N-Guard

Ajankohtaista

Leppoisaa lomamatkaa

Juhannuksesta toden teolla käynnistyvä lomasesonki merkitsee monelle mökkireissuille valmistauitumista painavine ostoskasseineen ja täysine kuormineen erilaista lomalla tarvittavaa välineistöä. Matkaan on syytä lähteä levänneenä ja kaikessa rauhassa, jotta perille päästään turvallisesti ja ilman suuria yllätyksiä.

Auton pakkamista on hyvä suunnitella huolellisesti, jotta matkustaminen on mukavaa ja irtotavarat eivät häiritse sen enempää kuljettajaa kuin matkustajia. Liikenneturvan koulutusjohtaja Ari-Pekka Elovaara muistuttaa, että onnettomuustilanteessa irrallaan olevat tavarat voivat aiheuttaa vakaviakin vahinkoja kimpoillessaan sinne tänne. Pelkkä äkkijarrutus voi singauttaa huonosti pakatun kuorman liikkeelle.

Painavat tavarat alas ja eteen

Perussääntö on sijoittaa painavat tavarat mahdollisimman alas ja tukevasti takapenkin selkänojaa vasten. Irrallaan olevat tavarat on hyvä sitoa kuormaliinalla tai -verkolla. Jos autossa matkustaa lemikkejä, myös niille tulee olla kunnolliset tilat. Esimerkiksi koiralle paras paikka on takapenkille kiinnitetyissä laadukkaissa turvavyövaljaissa tai jykevässä häkissä, joka on kiinni auton rakenteissa.

Kun tila alkaa käydä vähiin, voi suksiboksia hyödyntää myös kesällä. Kuormauksessa on syytä muistaa, ettei painavia tavaroita sijoiteta katolle. Liikenneturvan Elovaara selventtää, että hetken miettimisen jälkeen kaikki varmaan ymmärtävät, ettei moottorisahaa voi laittaa suksiboksiin. Jos tila loppuu kertakaikkisesti kesken, isot ja painavat tavarat voi vetää perille peräkärryssä.

Myös peräkärry on kuormattava niin, että painopiste säilyy mahdollisimman alhaalla ja keskellä. Painavimmat tavarat laitetaan akselin päälle ja kuorma jaetaan tasaisesti kärryn pohjan koko alalle. Lopuksi kuorma sidotaan kiinni kunnollisilla liinoilla, mieluummin järeämmillä kuin liian hennoilla. Lasti on kiinnitettävä huolella myös kuomullisessa kärryssä.

Mikäli kuorma ylittää peräkärryn takareunan yli metrillä, on ylitys merkittävä punaisella lipulla. Pienissäkin ylityksissä on oltava varovainen, ettei kuorma muutu takapainoiseksi, jolloin kärryn aisa alkaa nostaa auton taka-akselia.

Ruuhkapaikat Tampereen ympäristössä

Juhannuksena menoliikenne on vilkkaimmillaan torstaina iltapäivällä ja juhannusaattona aamupäivällä. Vilkkaimmilla tieosuuksilla autoja voi olla liikkeellä kaksinkertainen määrä normaaliin verrattuna. Myös tietyöt saattavat hidastaa liikennettä, vaikka niiden aiheuttamaa häiriötä pyritäänkin pienentämään. Pirkanmaan seudulla merkittävimmät tietyöt ovat valtatiellä 3 Lempäälässä ja Sääksjärvellä sekä 12-tiellä Kangasalla. Perinteiseen tapaan ruuhkaa on luvassa myös 9-tiellä Oriveden ja Tampereen välillä.

Juhannusliikenteeseen kannattaa suunnata pahimpien ruuhka-aikojen ulkopuolella. Lisäksi ajoreitti mahdollisine vaihtoehtoineen on hyvä suunnitella etukäteen. Pitkällä matkalla on hyvä varata riittävästi taukoja paitsi kuljettajan, myös matkustajien matkan sujumiseksi mukavasti. Myös karvakuonojen hyvinvoinnista pitää huolehtia taukojen aikana eikä eläintä saa jättää missään tilanteessa kuumaan autoon.

Aulis 65 vuotta aamulenkille Pappatunturilla

Aulis täytti 65 vuotta ja synttäripäivän aamuna matkaan lähdettiin samaan tapaan kuin tasan 50 vuotta sitten. Mopo hörähti käyntiin Raivionkadulla ja aamulenkki Roismalanlahden ympäri alkoi. 15-vuotispäivänä Auliksella oli ajokkina Solifer, joka vaihtui paria viikkoa myöhemmin siniseen Pappatunturiin.

Levorannan väki onnittelee kauppiasta merkkipäivän johdosta!

Kun päivälleen 50 vuotta sitten laillinen mopoikä tuli täyteen, matkaan lähdettiin heti aamuseitsemältä. Tyystin vailla kommelluksia ei tuolloin selvitty vaan Soliferista irtosi satula matkalla kolmeen kertaan. Siihen verrattuna 50-vuotias Pappatunturi selvisi kierroksesta hienosti. Jopa matkan varrella olleet mäet mopedi kiipesi kunniakkaasti ylös.

Aulis kertoi synttäriaamun lenkin seuraavan melko tarkasti 50 vuoden takaista reittiä, ainoastaan Pesurinkatua ei tuolloin ajettu vaan matka taittui pikatien laitaa. Raivionkadulta matka jatkui kaupungin halki Tyrväänkylään, missä huoltoaseman lämmin aamutee osui oikeaan aikaan. Aamun kolme lämpöastetta ja ajoviima muistuttivat, että mopoilu ei ole muuttunut yhtään lämpimämmäksi 50 vuodessa.

Katso video Auliksen aamulenkiltä Roismalanlahden ympäri
Vappuparaati sai autokansan liikkeelle

Sastamalan perinteikäs vanhojen autojen vappuparaati kokosi jälleen kadunvarret täyteen katselijoita, kun kaksisataa menneiden vuosien menopeliä lipuivat kaupungin keskustan halki Vammalan yrittäjien ja kaupungin järjestämässä paraatissa. Mukana oli tuttuun tapaan moottoripyöriä, traktoreita sekä komea kirjo autokaunottaria.

Vammalan vappuparaati on ollut vuosia huippusuosittu ja mukaan on mahtunut 200 ensin ilmoittautunutta ajopeliä. Tänäkin vuonna tulijoita olisi ollut enemmän kuin torilla ja sen ympäristössä tilaa. Sää helli mobilisteja, sillä paraati päästiin ajamaan ja torijuhlasta nauttimaan auringonpaisteessa ennen iltapäivän sateita.

Marssiletkassa ensimmäisenä ajoivat linja-autot, joita seurasi moottoripyörien armada. Paraatissa näkyi runsaasti eri aikakausien autoja dollarihymyistä sympaattisiin eurooppalaisiin pikkuautoihin. Letkan jälkipuolella säksättivät traktorit, joita seurasi komea kattaus kuorma-autoja.

Kuplavolkkarien lisäksi Volvoja ja Mersuja tuntui olleen matkassa aiempia vuosia enemmän. Matkaan mahtui myös todellisia harvinaisuuksia, kuten Sulo Koivuniemen sata vuotta vanha Ford T Ames, joka palkittiin henkilöautojen sarjassa sekä tuomariston että yleisön suosikkina. Tuomarikorokkeella autoja arvioivat rallicrossin Suomen mestari Henri Haapamäki, Sastamalan elinkeinojohtaja Ursula Lumme sekä Vammalan yrittäjien puheenjohtaja Jari Moisio.

Katso kuvia vappuparaatin autoloistosta Levorannan Facebookista!

Levorannan juhlavuosi pyrhti kyntiin

Levorannan Autoliike täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Juhlia on vietetty viime viikonloppuna kaikissa Levorannan liikkeissä, minkä lisäksi juhlimme pyöreitä vuosia myös työntekijöiden kesken. Levorannan vaiherikkaita vuosikymmeniä luotaava Meidän tiemme -historiikki julkaistiin myös juhlaviikolla. Myös odotettujen Levoranta 90 -juhlamallien myynti käynnistyi vilkkaasti.

Levorannan juhlaviikko aloitettiin henkilökunnan muistamisella. Olemme ylpeitä koko työntekijäkaartistamme ja meillä onkin perinteisesti tehty pitkiä työuria. Juhlassa pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työskentelystä Levorannassa Keskuskauppakamarin ansiomerkillä palkittiin Marko Jalo, Jussi Mäenpää, Joel Jaakkola, Jaakko Kaasalainen, Jari Penttilä, Juha-Matti Mäntylä, Kai-Lasse Wallin, Pekka Auranen, Jari Kimpanpää, Olli Kiviniemi, Tapani Haavisto, Leila Ylönen, Jorma Halonen ja Aulis Ylönen.

Juhlahulina pääsi täyteen vauhtiin suurena juhlaviikonloppuna 23.–24.3. Pelkästään Sastamalan Levorannassa kävi viikonlopun aikana yli tuhat asiakasta. Lauantaina Sastamalassa herkuteltiin täytekakkukahveilla ja 50 nopeinta saivat liput Vesa-Matti Loirin konserttiin, joka pidetään Vexve-Areenalla 4. huhtikuuta. Sunnuntaina juhlia jatkettiin soppatykillisellä Heinon herkullista lihakeittoa.

Meidän tiemme -historiikki on kerännyt julkaisusta saakka runsaasti kehuja. Paavo Nurmen kirjoittama kirja piirtää yrityksen tarinan rinnalla kuvaa Tyrväästä ja tyrvääläisistä sekä autoistumisen myötä muuttuvasta Suomesta. Kirjan keskiöön nousevat yritykseen ja asiakkaan palvelemiseen sitoutuneet levorantalaiset. Tiukoistakin paikoista on selvitty yhteen hiileen puhaltamalla.

Juhlavuoden kunniaksi esitelty Levoranta 90 -juhlamallisto tarjoaa kaikilta Levorannan merkeiltä suosikkimallit talon tapaan runsaasti varusteltuna ja tuhansien eurojen eduilla. Kaikkia malleja on tietenkin Levorannassa runsaat erät suoraan liikkeen pihasta nopeaan toimitukseen. Tule parhaille kaupoille ja kättele talteen hurjat juhlaedut! Katso tästä kaikki Levoranta 90 -juhlamallit!

Levoranta tytt 90 vuotta

Levorannan Autoliike täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Autoliikkeen 90-vuotista taivalta valottava Meidän tiemme -historiikki julkaistaan virallisesti tällä viikolla. Synttäreitä juhlitaan asiaankuuluvin menoin suurena juhlaviikonloppuna lauantaista sunnuntaihin 23.–24.3. Kaikki liikkeet ovat avoinna la 10-15 ja su 11-15.

Sastamalan Ford Storessa on lauantaina katettu täytekakkukahvit ja 50:lle ensimmäiselle on jaossa liput Vesa-Matti Loirin konserttiin Vexve Areenalla 4.4. Sunnuntaina tarjoillaan 500:lle ensimmäiselle Heinon maistuvaa lihakeittoa. Tamperella ja Raumalla on molempina päivinä kahvitarjoilu.

Sastamalassa myös huollon vastaanotto on paikalla viikonlopun molempina päivinä, hyödynnä huollon timanttiset synttäriedut!

Juhlien kunniaksi Levoranta on julkistanut ainutlaatuisen runsaasti varustellut Levoranta 90-juhlamallit. Juhlamallien myynti käynnistyy jo maanantaina 18.3. Tule parhaille kaupoille ja kättele talteen tuhansien eurojen edut! Katso tästä kaikki Levoranta 90 -juhlamallit!

Yrityksen tapahtumarikkaista vuosikymmenistä on julkaistu Paavo Nurmen toimittama kattava historiikki. Meidän tiemme -niminen teos on myynnissä Levorannan toimipisteissä 20 € hintaan. Tarkalla kynällä kirjoitettu kirja luo mielenkiintoisen maiseman Tyrväälle ja autokaupan vaiheisiin. Lue lisää historiikista täältä!

Levoranta-hiihdot sivakoidaan Vinkiss

Vammalan seudun Voima on järjestänyt tammi-helmikuussa Sastamamalan Vinkissä lasten hiihtokilpailuja. Tiistai-iltaisin järjestetyt kisat huipentuvat VSV:n mestaruushiihtoihin ja Levoranta-sarjahiihtoihin tiistaina 19. helmikuuta.

Runsasluminen talvi on hellinyt hiihtoharrastajia, ja myös Vinkin laduilla on päässyt sivakoimaan hyväkuntoisella ladulla. Talven sarjahiihdot ovat keränneet parhaimmillaan neljättäkymmentä lasta kisailemaan.

Voiman kisoissa sarjoja on nelivuotiaista 12-vuotiaisiin, tytöille ja pojille omansa. Kilpailumatkat ovat pienimpien sadasta metristä 12-vuotiaiden 3 kilometriin. Kauden aiemmissa kisoissa hiihtotapana on ollut perinteinen, Levoranta-hiihdoissa kisataan vapaalla tekniikalla.

Levoranta-hiihdoilla on Sastamalassa pitkät perinteet, autoliike on ollut mukana menossa useiden vuosien ajan. Viime vuonna hiihtokisat järjestettiin Kiikassa ja kaikki osallistujat palkittiin Levorannan lämpimällä pipolla. Kuva on viime talven kisoista.

Levoranta-hiihdot starttaavat Vinkin ladulla 19.2. klo 18. Ilmoittautuminen tapahtuu paikanpäällä klo 17:30-18. Tapahtumassa on myös Voiman puffetti ja myös tänä vuonna kaikki palkitaan.

Levorannan Autoliike Oy

Yhteystiedot

Levorannan Autoliike Oy
Kauppakaari 10
38200 Sastamala
Automyynti p. 03-512 7770
Huolto p. 03-512 7745

Seuraa meitä

Seuraa Facebookissa