Yritysesittely

Aidosti pirkanmaalainen perheyritys

Erkki Levoranta perusti Levorannan Autoliikkeen vuonna 1929. Suomen toiseksi vanhimman autoliikkeen historiaan mahtuu monenlaisia vaiheita, mutta yritys on aina pysynyt uskollisena arvoilleen ja visiolleen. 2020-luvulla Levorannan Autoliike Oy on vankasti pirkanmaalainen, yksityisomisteinen perheyritys, jonka toiminnan keskiössä on pysynyt jo 90 vuotta asiakkaiden palveleminen parhaalla mahdollisella tavalla.

Levorannan-autoliike-yritysesittely-erkki-levoranta-3

Vuonna 2019 tasavuosia juhlinut Levorannan Autoliike Oy julkaisi juhlavuonnaan historiastaan Paavo Nurmen kirjoittaman teoksen Meidän tiemme. Kirja luo mielenkiintoisen maiseman Tyrväälle ja autokaupan värikkäisiin vuosikymmeniin. Mukana on lukuisia työlleen omistautuneita ja Levorantaan vahvasti sitoutuneita persoonia.

Kuten arvata saattaa, miltei vuosisataan mahtuu paljon onnistumisia ja menestystä, mutta myös raskaita ja vaikeita vaiheita. Vaikka menestystäkin on vuosikymmenten mukana tullut, se ei ole tullut aina helpointa kautta.

Levorannassa kyse ei koskaan ole ollut pelkästään yrittäjissä ja omistajista, vaan koko henkilökunnan vahvasta yhteenkuuluvuudesta. Tämä on Levorannassa se voima, joka on kannatellut yritystä 90 vuotta, myös läpi vaikeiden ajanjaksojen. Monet levorantalaiset ovat yrityksen palveluksessa jo useammassa polvessa. Vuosikymmenten mittaiset työurat eivät ole Levorannassa lainkaan harvinaisia, vaan yrityksessä palvelee tänäkin päivänä useita työntekijöitä, joiden työura on 20 tai jopa yli 30 vuotta.

Menestys liike-elämässä on merkinnyt pitkiä päiviä maakunnassa. Menneinä vuosikymmeninä kauppoja hierottiin asiakkaan keittiön pöydän ääressä iltamyöhään, kotona kauppamiehiä näki harvemmin. Aina edes myytävän saaminen ei ollut helppoa: pienen pohjoisen maan pienelle autokaupalle ei autokaupan alkuvuosina herunut myytäviä menopelejä kysynnän tahtiin.

Vaikeitakin aikoja on vuosiin mahtunut ja toisinaan Levorannan tarina on ollut ohuissa kantimissa. Sotavuosina Levorannan uusi verstas valjastettiin valtion käyttöön. 90-luvun lama huuhtoi uusien autojen kaupat Vammalan katukuvasta kahta liikettä lukuun ottamatta. Levoranta oli toinen paikallisista autokaupoista, jotka selvisivät lamasta. Vaikeuksista on kiivetty eteenpäin yhdessä, kovalla työllä ja joskus onnekkaiden sattumienkin siivittämänä.

Levorannalla on myös merkittävä kunnia olla Suomen toiseksi vanhin autoliike ja Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva Ford-jälleenmyyjä. Ford-jälleenmyyntisopimus allekirjoitettiin vuonna 1963, mutta Levoranta oli toiminut alimyyjänä jo vuosia aiemmin.
Levorannalla on myös kunnia pitää hallussaan yhdeksäätoista Fordin pääjohtajan palkintoa Suomen parhaasta asiakaspalvelusta. Tämä on enemmän kuin millään muulla Ford-jälleenmyyjällä Suomessa.

2000-luvulla Levoranta on keskittynyt voimakkaaseen kasvuun. Sastamalan Kauppakaareen on rakennettu mittava investointi, uusi autokaupan keskus. Lisäksi yrityksellä on myymälät sekä Tampereella että Raumalla. Sastamalan Kauppakaaressa on Suomen suurin Fordin lippulaivamyymälä, FordStore. Lisäksi samasta pihapiiristä löytyvät moderni myymälä ja Subaru Showroom. Levoranta tarjoaa Sastamalassa myös luotettavat merkkihuollot Fordeille, Kialle ja Subaruille sekä osaavan monimerkkihuollon kaikille merkeille ajanmukaisissa tiloissa uusimmin välinein.

Levorannan Autoliike Oy ja sen kaikki työntekijät haluavat kunnioittaa Levorannan 90-vuotista perinnettä ja palvella asiakkaita tänä päivänä samalla innolla ja ammattitaidolla kuin liikkeessä on tehty sen koko olemassaolon ajan.

Kaikki palvelut autoalan keskuksesta

• Suomen suurin Ford Store sekä Ford-huolto
• Subaru Showroom sekä merkkihuolto
• Lähes 200 uutta autoa suoraan varastosta heti ajoon
• Vaihtoautojen jättivalikoima
• Osaava monimerkkihuolto
• Vammalan rengaspalvelu Oy
• Sastamalan autokatsastus Oy

Suomen suurin Fordin lippulaivamyymälä, Ford Store

Kauppakaaressa on Suomen suurin Fordin lippulaivamyymälä, Ford Store. Lisäksi samasta pihapiiristä moderni myymälä sekä Subaru Showroom. Levoranta tarjoaa Sastamalassa myös luotettavat merkkihuollot Fordeille, Subaruille ja Kialle sekä osaavan monimerkkihuollon kaikille merkeille. Minkä myymme, sen huollamme!